Співпраця областей, окремих міст нашої держави з чеськими краями сприятиме розв’язанню регіональних проблем і налагодженню роботи малого та середнього бізнесу. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович під час виступу на українсько-чеському бізнес-форумі, який відбувся в рамках офіційного візиту до України Президента Чехії Мілоша Земана.

«Розкриття потенціалу регіонів — дуже важлива складова, яка наблизить бізнес до реалій життя і створить умови для розв’язання регіональних проблем, — сказав Віктор Янукович. — Співпраця між регіонами сприяє вирішенню соціальних та інших питань, пов’язаних із веденням великого бізнесу, втіленням і реалізацією великих інвестиційних проектів. Тому що саме малий і середній бізнес здатні створювати гнучкі системи для виконання тих чи інших завдань за великими інвестиційними проектами».

Він позитивно оцінив документи, підписані під час цього офіційного візиту. Зокрема між торгово-промисловими палатами країн. «Україна й Чехія знайшли можливість зацікавити представників бізнесу, зібратися разом і обговорити питання, які виникли в обох сторін», — наголосив Президент.

Окремо він заявив, що головне завдання влади — сприяти успішній реалізації запланованого. Передовсім створити відповідну законодавчу базу і надати допомогу й мотивації для успішності бізнесу. У цьому контексті Віктор Янукович зазначив, що Україна постійно працює над створенням привабливості бізнес-клімату. Цьому сприяє й діяльність Ради інвесторів при Президентові, застосування закону про державно-приватне партнерство.

«Ми працюємо разом із відомими консалтинговими компаніями світового рівня, залучаємо до цієї роботи інвесторів», — додав Віктор Янукович.

Він перерахував кілька успішних прикладів співпраці з чеськими партнерами. Активно працює на українському ринку чеське підприємство «Квазар Плюс». А французько-чеська компанія «Сежелек» спільно з українською корпорацією «Богдан» починає випуск тролейбусів для ринку ЄС. Ця компанія у співпраці із Львівським автобусним заводом виготовила тролейбуси для Києва, Дніпропетровська і Донецька в рамках підготовки до Євро-2012. Працює й спільне з компанією «Шкода транспортейшен» виробництво в Україні двосистемних шестиосних електровозів з використанням комплектуючих українського виробництва у рамках реалізації програми відновлення вітчизняного локомотивного парку.

Як передає слова Президента його прес-служба, в рамках упровадження економічних реформ в Україні триває робота з удосконалення дозвільних документів, спрощення започаткування бізнесу, упорядковуються взаємини між контролюючими органами і суб’єктами підприємництва. А з 1 червня 2012 року набув чинності новий Митний кодекс, розроблений відповідно до світових стандартів.

«Ми працюємо спільно з міжнародними експертами, відновили роботу Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів і протидії незаконному поглинанню і захопленню підприємств, яка спрямовує діяльність на розробку та імплементацію ефективних механізмів боротьби з рейдерством», — резюмував Віктор Янукович. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»