НОВИЙ ПІДХІД. У початкових класах шкіл з російською мовою викладання вивчають українську мову та літературне читання за підручниками, які написали вчені Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Тамара Маркотенко і Наталія Гавриш. Автори зазначають: «У нас є своя авторська концепція організації мовної роботи, знайомства з літературними текстами тощо, згідно з якою й був написаний підручник. Раніше процес навчання будували дуже спрощено, аби дитині було легше засвоїти нерідну мову. Ми вважаємо, що навчальний процес має бути таким, аби паралельно з розвитком мови в дітей розвивалося й мислення. Тобто навчання потрібно робити цікавим».

Унікальними ці видання стали завдяки можливості забезпечити спадкоємність дошкільної та початкової освіти, тобто колишній розрив між цими двома етапами повністю зник, що дало змогу учням швидше адаптуватися до шкільного середовища й нової системи уроків.

Як повідомляє прес-служба ВНЗ, посібники посіли друге місце на Всеукраїнському конкурсі підручників і навчальних посібників, який проводило Міністерство освіти і науки. Книжки видані завдяки державному фінансуванню. Робота вчених не завершилася: незабаром школярі третіх і четвертих класів також зможуть вивчати українську мову й літературне читання по-новому.