ПОЛЕГШАЄ. Понад півтори тисячі підприємств (а це майже 8% загальної кількості платників податку на прибуток на Тернопільщині) скористалися пільгами. В управлінні оподаткування юридичних осіб ДПС в області повідомили й суму отриманих пільг: 91,5 млн грн, що на 28% більше, ніж торік. Левову частку тут становлять пільги неприбуткових організацій. Серед них здебільшого йдеться про доходи органів державної влади та місцевого самоврядування, доброчинних, громадських й релігійних організацій.

Кілька підприємств області отримали пільги в частині суми прибутку, що не підлягає оподаткуванню за міжнародними угодами України. Деякі виробничі структури скористалися й іншим пільговим оподаткуванням.

Якщо подивитися в розрізі галузей, то в області найбільшу суму податкових пільг отримали підприємства легкої промисловості, енергетики, з надання готельних послуг, виробники книжкової продукції. Вивільнені від надання пільг кошти буде спрямовано на оновлення основних засобів, розширення та відтворення виробництва, створення додаткових робочих місць, збільшення обсягів виробництва продукції чи надання послуг, повідомляють у ДПС області.