ДИПЛОМАТІЯ

Міністерство закордонних справ виступило із заявою з нагоди початку головування Литви в Раді ЄС

У документі зазначено, що Україна вітає початок з 1 липня цього року першого в історії Литовської Республіки піврічного головування у Раді Європейського Союзу, яке вперше об’єднуватиме  28 країн-членів ЄС.

Наша сторона цілком переконана, що успішна реалізація визначених литовським головуванням пріоритетів внутрішньої та зовнішньої політики ЄС сприятиме подальшому зміцненню та консолідації Європейського Союзу.

Враховуючи стратегічний характер українсько-литовського співробітництва та послідовну підтримку Литовською Республікою євроінтеграційного курсу нашої держави, Україна розраховує на посилення тісної взаємодії з Литвою з актуальних питань відносин  між Україною та ЄС, зокрема у таких ключових сферах, як зміцнення енергетичної безпеки, розвиток трансєвропейської транспортної мережі, співпраця у галузі юстиції, свободи та безпеки.

Особливі надії зовнішньополітичне відомство України покладає на підписання Угоди про асоціацію  з ЄС під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді цього року.

Прес-служба МЗС передає позицію української дипломатії щодо можливості спільними зусиллями зробити історичний внесок у розбудову сильної, безпечної та процвітаючої Європи,  а також започаткувати якісно новий етап у відносинах між Україною та ЄС.

Вітчизняні дипломати побажали Литві успіхів у досягненні амбітних цілей головування.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»