Суд штату Каліфорнія визнав плагіатом знаменитий хіт «Blurred Lines» Робіна Тіка та Фаррела Вільямса. За крадіжку музики виконавці повинні виплатити понад 7 мільярдів доларів постраждалій стороні – родині покійного соул-виконавця Марвіна Ґея.

Калькою саме його пісні «Got to Give It Up», написаній у 1977 році, є сучасний синґл – такий вердикт винесла Феміда.

«Це було нелегко. Але довкола завжди були люди, які нас підбадьорювали, особливо наша команда юристів. Крім того, відчувалася присутність Марвіна. Його дух навідувався до нас у тій чи іншій формі – через його музику, через інші речі. Він все ще має свої методи впливу після стількох років відсутності на цій землі. Марвін спілкується з нами і сьогодні спілкувався з журі присяжних», – заявила колишня дружина музиканта Дженіс Гантер.

Синґл «Blurred Lines» вийшов 2 роки тому і очолив чарти в 24 країнах світу. Пісня також здобула номінацію на премію «Ґреммі» і стала однією з найуспішніших сучасних хітів у фінансовому плані, принісши прибуток у понад 16 мільйонів доларів.

Виконавці Робін Тік та Фаррел Вільямс на суді відкидали свою провину у плагіаті, хоча визнали, що музика Ґея мала на них вплив у молодості. 

Copyright © 2015 euronews