ДУХОВНІСТЬ. Протягом двох тижнів тривав ІІІ Міжнародний пленер художників «Калнишева рада — 2013», присвячений 1025-річчю Хрещення Русі. Культурно-мистецький захід проходив на благодатній землі Роменського району на Сумщині, зокрема в селі Пустовійтівка, де народився останній кошовий отаман Запорозької Січі Петро Калнишевський.

У пленері взяли участь майстри пензля із Сум, Ромен, Харкова, Чернігова, Полтави, Одеси, а також із Росії,  Білорусі, Придністров’я. Художники виконали роботи, що увійшли до виставки «Благовіст Посульського краю», яка відкрилася в Роменському краєзнавчому музеї. Тут представлено чимало краєвидів роменської місцевості, портрети тощо.

Як підсумував пленер голова Сумської організації Національної спілки художників України заслужений художник Іван Гапоченко, для місцевих митців і гостей з близького зарубіжжя зустріч стала чудовою нагодою відкрити нову творчу сторінку в своїй роботі. Частина написаних полотен залишиться в експозиції краєзнавчого музею, щоб з ними могли ознайомитися численні відвідувачі закладу.