ТУРБОТА

Під такою назвою в Україні стартувала благодійна акція, яку ініціювало державне підприємство поштового зв'язку "Укрпошта" . Її мета - передплатити для шкіл-інтернатів, сиротинців якомога більше дитячих газет і журналів, аби хлопчики і дівчатка, позбавлені батьківського піклування, мали змогу долучитися до друкованого слова.

Як повідомила кореспонденту "Урядового кур'єра" заступник директора Сумської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Валентина Молодець, зв'язківці краю активно відгукнулися на благородну ініціативу. Зараз на Сумщині нараховується 25 дитячих будинків-інтернатів, де виховуються сотні сиріт. Поштовики дійшли згоди не залишити поза увагою жоден з таких закладів. Уже оформлено передплату майже на 100 примірників газет і журналів, які профінансували підприємства, організації та приватні особи.

Так, мешканка Ямпільського району Любов Мотіна передплатила майже 20 примірників різних видань на 14 інтернатівських адрес, долучилися до акції інші суб'єкти господарювання. За словами Валентини Миколаївни, найактивніші учасники акції будуть відзначені призами "Укрпошти", хоча, як переконані благодійники, вже сама участь у ній є свого роду моральною винагородою і стимулом для душі.