ПОДАТКИ. Вулицями міста Вінниці почав курсувати тролейбус з логотипом Міністерства доходів і  зборів та закликами задекларувати доходи.  Першими його пасажирами стали підопічні обласних податківців — вихованці дитячого будинку «Малятко». Дітей возили на святково прикрашеному повітряними кульками тролейбусі, пригощали ласощами та розважали театралізованими іграми. На  незвичну машину краяни відразу звернули увагу. Принагідно зауважимо: щодня муніципальний електротранспорт у місті перевозить приблизно 400 тисяч осіб.

Ініціатор промоакції керівник ДПС в області Ірина Зленко переконана, що ідеологія процесу декларування кардинально змінилася. Сьогодні серед пріоритетів — налагодження партнерських взаємин із платниками податків, добровільність сплати, запровадження нових сервісів та створення комфортних умов, які гарантують якісне обслуговування суб’єктів підприємницької діяльності і простих громадян.

Просвітницькі та інформаційно-роз’яснювальні заходи дають результат.  Цьому, безумовно, сприяє й те, що на період декларування доходів (до 1 травня) податкові інспекції  працюють за подовженим робочим графіком та у вихідні й святкові дні. Нині в області задекларували свої доходи, отримані протягом минулого року,  майже 10 тисяч осіб. За результатами розрахунків близько 4 тисячам з них до сплати нараховано понад 3,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. 

Першими пасажирами «податкового» тролейбуса стали діти. Фото надане ДПС в області