Міністерство закордонних справ з глибоким занепокоєнням  констатує, що незаконні органи влади, створені на території тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та в місті Севастополь, продовжують відверто протиправну діяльність, пов’язану із захопленням та свавільним використанням державного майна України, розташованого на цій території. Про це йдеться у заяві вітчизняного зовнішньополітичного відомства. 

Про це свідчать результати останнього засідання так званої Ради міністрів Республіки Крим, яка вирішила передати з «державної власності Республіки Крим у федеральну власність» всесвітньо відомий Міжнародний дитячий центр «Артек».

Цей ганебний крок — продовження злочинної політики РФ у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та Севастополі цілеспрямованого пограбування України. Він укотре демонструє зухвале ставлення до базових принципів міжнародного права.

Ще 2006 року між урядом України та ЮНЕСКО підписано угоду про надання ДП МДЦ «Артек» статусу центру під егідою ЮНЕСКО (категорія 2).

Тож МЗС закликає ЮНЕСКО, провідні міжнародні організації, світове співтовариство засудити такі дії російської сторони, які є викликом усьому цивілізованому світу, консолідувати міжнародний тиск на Росію для її невідкладного повернення в русло міжнародного права, скасування всіх незаконних рішень, які призвели до тимчасової окупації української території, компенсації збитків, завданих нею Україні та її громадянам.