ТЕХНОЛОГІЇ. Компанія Polaroid випустила додаток Polamatic для операційної системи Android. Програма, що призначена для редагування фотографій та обміну знімками, стала прямим конкурентом Instagram, передає ТСН з посиланням на  engadget.com.

Polamatic пропонує помістити фотографії, зроблені на вбудовану камеру смартфона або планшета, в різноманітні рамки, та застосувати до знімків візуальні ефекти – «фільтри» та накласти підписи.

За допомогою програми фотографії можна стилізувати, в тому числі, під знімки з фотоапарата Polaroid. Відповідна біла рамка є в наборі.

Фотографії, оброблені в Polamatic, дозволяється відправляти електронною поштою і викладати в соціальні мережі: у Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr та Instagram.

Додаток сумісний з пристроями на базі Android 2.3.3 і вище, коштує $ 2. Версія Polamatic для іншої популярної мобільної платформи, iOS, вийшла на півтора місяці раніше.

Зазначимо, що в магазинах додатків App Store та Google Play присутні кілька десятків додатків, схожі з Polamatic. Одним з найпопулярніших є Instagram; програма поширюється безкоштовно.