Президент України Петро Порошенко закликав представників церков та конфесій долучитися до реалізації мирного плану у Донецькій та Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Наша церква не має бути осторонь. Мені здається, що в цих умовах залучення церкви і її милосердна місія дуже важливі», – сказав Президент.

Порошенко запропонував священнослужителям підтримати людей, які перебувають у полоні бойовиків і сприяти налагодженню діалогу для їх звільнення.

Місцеблюститель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій і предстоятель УПЦ Київського патріархат Філарет підтримали таку ініціативу.

Глава держави зазначив, що до цього процесу можуть долучитися представники усіх конфесій незалежно від того, простий це священик чи митрополит. Ця участь має бути добровільною, на волонтерських засадах, наголосив Порошенко.

Президент України оголосив про одностороннє припинення вогню з 20 до 27 червня. 23 червня після консультацій у Донецьку до нього формально приєдналися озброєні сепаратисти, але українські силовики далі гинуть внаслідок дій бойовиків. 

Радіо Свобода