АПК. Українські аграрії завершили посівну і відразу ж розпочали підготовку до жнив. Про це на прес-конференції заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Для проведення збиральних робіт на прогнозованій площі майже у 12 мільйонів гектарів планується залучити 56 тисяч зернозбиральних комбайнів, — зазначив міністр. Порівняно з минулим цьогоріч площі під майбутній врожай збільшено майже на 1,5 мільйона гектарів, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Крім того, вітчизняні аграрії зміцнюють відкриті торік нові ринки збуту продукції агропромислового сектору — це Японія, Тайвань, Об’єднані Арабські Емірати, Південно-Африканська Республіка. А також нарощують обсяги поставок до країн, куди традиційно експортували таку продукцію, зокрема до інших держав Перської затоки. Скажімо, передбачається  збільшити експорт овочів на ринок Південної Кореї, яка щороку імпортує продуктів харчування більш ніж на 22 мільярди доларів. А нині розпочато процедуру узгодження і гармонізації норм постачання на її ринок м'яса птиці, свинини та яловичини, повідомив Микола Присяжнюк.