На баскетбольному майданчику біля однієї з дніпропетровських шкіл днями з’явилася людина з пістолетом. Зі зброєю 31-річний чоловік, як він потім розповідав, прийшов на майданчик… позайматися спортом. Далі все розвивалося за відомим театральним правилом: якщо у виставі на стіні висить рушниця, то вона має обов’язково вистрілити. Про це, напевно, і не подумав власник пістолета, коли йшов до школи. От і вирішив похизуватися зброєю перед одним шестикласником, коли той підійшов до чоловіка. Необдумане вихваляння завершилося тим, що 13-річний хлопець опинився у лікарні зі сліпим кульовим пораненням колінного суглоба. За припущенням, куля влучила у підлітка, зрикошетивши  від залізного турніка.

  Правоохоронці затримали необережного стрільця і вилучили у нього пістолет під патрон  Флобера та кілька куль до нього. Це пневматичний пістолет, який не потребує реєстрації у дозвільній системі і є у вільному продажу.

Як повідомляють у ГУ МВС у Дніпропетровській області, за вищеописаним фактом інформація внесена до ЄРДР. Зловмиснику правоохоронці оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Чому і як куля потрапила в коліно школяра, з’ясовуватиме слідство.