Всесвітня боксерська асоціація може позбавити титулу чемпіона світу британця Тайсона Ф’юрі після того, як отримає медичний висновок, унаслідок  якого   перенесено бій проти Володимира Кличка,  повідомляє WorldBoxingNews.net. Наявних відомостей для WBA  не достатньо, щоб прийняти рішення  тепер. Тим часом команда українця  вже запропонувала Всесвітній боксерській асоціації забрати титул у Ф’юрі, щоб українець міг за нього поборотися.

Український боксер Володимир Кличко забронював стадіон у Гамбурзі для проведення свого наступного бою, незважаючи на перенесення поєдинку з британцем Тайсоном Ф’юрі. Екс-чемпіон може вийти на ринг 10 грудня. Про це повідомляє видання Bild.

«Розчарований, що Ф’юрі скасував бій удруге. Я   у відмінній формі і хотів би повернути свої чемпіонські пояси», — написав В. Кличко в Твіттері.

Як відомо,  команда Ф’юрі оголосила, що реванш із Кличком, який  мав відбутися 29 жовтня, скасовано через проблеми британського боксера зі здоров’ям. Завісу підіймає  британське видання The Telegraph.  З посиланням на свої джерела  воно зазначає, що чемпіон світу з боксу британець Тайсон Ф’юрі відмовився від бою-реваншу з українцем Володимиром Кличком через депресію.  Водночас таблоїди зазначають, що Ф’юрі   уникає допінг-тесту.

Раніше з пропозицією  щодо проведення бою до українця вже звернувся представник чемпіона світу за версією IBF Ентоні Джошуа. «Зв’язався з командою Кличка — ми хочемо провести бій!» — написав у своєму Твіттері промоутер Джошуа Едді Хірн.

Отже,  ймовірність  бою Володимира Кличка і 26-річного британця Ентоні Джошуа  зростає. Щоправда,  питання про те, скільки поясів буде розіграно,  досі відкрите. Джеймс Алі Башир, тренер колишнього чемпіона світу у важкій вазі Володимира Кличка, заявив, що WBA і WBO повинні позбавити Тайсона Ф’юрі чемпіонських титулів за те, що він вдруге знявся з реваншу з українцем. Слово за тими, хто не лише розвиває професійний бокс, а й заробляє на цьому чималі прибутки.