За можливість продемонструвати мужність і вправність української пожежно-рятувальної служби на чемпіонаті світу в Південній Кореї змагалися на спортивно-оздоровчому комплексі Управління ДСНС України у Чернігівській області понад 150 представників з 16 команд різних областей нашої держави.

Найбільш екстремальний конкурс — підйом штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху. Точність результатів до сотих секунди — не випадкова. Адже за цю неймовірно коротку мить  врятована людина може вхопити ковток чистого повітря і лишитися живою… Здається, лише один удар серця — і драбину вже зачеплено за підвіконня другого поверху, потім  третього, четвертого… Все дійство — один суцільний, точно виважений рух. У фінальному змаганні схвильовані вболівальники самі лише глибоко вдихнули, згадавши про видих уже тоді, коли через останнє підвіконня перескочив майстер спорту Олег Мурчич із збірної команди АР Крим. Його результат — 13,49 секунди. Втім рятувальники зазначили, що були налаштовані на кращі результати — дощова погода зробила драбини слизькими і трохи загальмувала підйом.

Рівень готовності здолати всі труднощі на шляху до порятунку співгромадян показала стометрівка з перешкодами. Учасники змагань, здавалося, злітали над стінами, котрі перекривали бігові доріжки. Та першим дістався фінішу луганчанин Денис Єсипенко.

У командному заліку лідерами стали збірні команди Київської області, м. Києва та Державного університету безпеки життєдіяльності, що у Львові.  Тож саме між ними розгорнулася найзапекліша боротьба наступного дня. Під рясним дощем пожежна естафета чотири по сто метрів та бойове розгортання стали для учасників змагань справжнім випробуванням. У кінцевому підсумку Кубок України з пожежно-прикладного спорту виборола команда спортсменів-рятувальників з Києва, друге місце посіла збірна Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, третє — команда Київської області.