ТРАНСПОРТ. Головне завдання країн-учасниць ОЧЕС — реалізація інвестиційних проектів для сприяння підвищенню рівня національних економік та поліпшення умов життя громадян. На цьому під час брифінгу за підсумками зустрічі міністрів транспорту країн-учасниць ОЧЕС в Одесі наголосив міністр інфраструктури Володимир Козак.

Учасники заходу обговорили розвиток логістичних схем, мультимодальних перевезень, туристичних напрямків. «Є порозуміння з цих питань. Відтак у рамках зустрічі створено кілька робочих груп для відпрацювання конкретних пропозицій та розроблення відповідних документів для втілення їх у життя», — сказав міністр, додавши, що за мультимодальними перевезеннями — майбутнє для розвитку країн-учасниць ОЧЕС.

Крім того, обговорено реформу українських морських торговельних портів, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. «Україна йде тим самим шляхом реформування, що й країни Європи та СНД. Ми узгодили подальші кроки щодо розвитку наших портів. Таким чином подано сигнал інвесторам: в Україні створюються прозорі умови для інвестування», — резюмував Володимир Козак.