ВІДСТАВКА. Шпигунський скандал та сімейна драма – премєр-міністр Чехії Петр Нечас йде у відставку. Його найближче оточення звинувачують у хабарництві та незаконному стеженні за посадовцями. Для Нечаса справа має й особистий бік – одним з обєктів стеження була його дружина Радка. Зараз подружжя Нечасів подає на розлучення. Сам премєр твердить, що нічого не знав. Спочатку він відмовлявся йти у відставку, але зрештою втратив підтримку партнерів по коаліції і заявив, що йде з посади.

«Я добре розумію, які наслідки ця ситуація несе для мене. Саме тому я оголошую про свою відставку. Я несу політичну відповідальність за те, що сталося», – заявив Нечас.

Напередодні чеська поліція затримала очільницю секретаріату прем’єр-міністра — Яну Надьову та ще кількох високопосадовців. Саме Надьову підозрюють в організації стеження за дружиною премєра. Преса також приписує їй роман з тепер вже майже екс-очільником уряду.

За даними чеських ЗМІ, підрозділ з боротьби з організованою злочинністю проводив розслідування та вистежував підозрюваних у корупції упродовж двох років.

 Copyright © 2013 euronews