Корпорація Apple розіслала журналістам запрошення на прес-захід 10 вересня, на якому, як очікується, будуть представлені нові моделі iPhone, повідомляє Bloomberg. Захід відбудеться в штаб-квартирі «яблучної» компанії в Купертіно, Каліфорнія. Початок презентації о 20:00 за київським часом.

Запрошення оформлено в стилі інтерфейсу операційної системи iOS 7, а також недвозначно натякає на майбутню презентацію нових iPhone. Джерело Bloomberg, знайоме з планами компанії, підтвердило наміри купертинского гіганта презентувати нову лінійку смартфонів.

Очікується, що на презентації будуть представлені дві нові моделі смартфона, які отримали в ЗМІ назву iPhone 5S і iPhone 5C. Імовірно, більш дешеві новинки в пластиковому корпусі будуть демонструвати можливості технології розпізнавання власника за відбитками пальців.

В кінці серпня компанія Apple оголосила про початок програми по обміну уживаних смартфонів iPhone на нові з доплатою в магазинах Apple Store в США. Як вважають експерти, це може вказувати на швидкий анонс нової версії iPhone.

iPhone, представлений в 2007 року став найбільшпродаваним гаджетом купертинської компанії. На частку смартфона припала половина торішньої виручки компанії. І все ж зрозуміло, що, зіткнувшись із зростаючою конкуренцією зі смартфонами на Android і, зокрема, з таким сильним суперником, як південнокорейська Samsung, Apple вирішила нарешті збільшити модельний ряд смартфонів, щоб протистояти натиску армади «гуглофонів».

ДОВІДКОВО

Apple найбільший в США виробник комп'ютерів, аудіоплеєрів і програмного забезпечення. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Купертіно (Каліфорнія). Капіталізація компанії досягла безпрецедентного рівня, перевищивши 600 мільярдів доларів.