СУСПІЛЬСТВО ДОЗРІЛО. Вперше в історії президентом Південної Кореї може стати жінка. Однією з двох претендентів на виборах у середу – Пак Кин Хе, донька колишнього очільника Пак Чон Хі, який керував країною у 1960-70 роках. Вона представляє правлячу партію «Сенурі», яка базується на правих консервативних позиціях.

Пак Кун Хе закидають минуле її батька, який був дуже суперечливою постаттю в історії Південної Кореї. Заклавши підвалини сучасного економічного зростання, він, разом з тим, був нещадним до дисидентів.

Другий кандидат на посаду президента – ліберал-демократ Мун Чже Ін. Обидва претенденти ідуть ніздря в ніздрю, обіцяючи більше соціального захисту, економічне зростання та налагодження стосунків з Північною Кореєю.

Зокрема, обидва кандидати мають намір стимулювати народжуваність, низький рівень якої лишається однією з основних проблем у країні.

Можлива перемога жінки на президенських виборах вже сколихнула глибоко консервативне корейське суспільство, де жінки рідко обіймають керівні посади.

 Copyright © 2012 euronews