На Київщині прокуратура притягла до відповідальності 68 посадовців органів влади. Такі результати розгляду 80 подань органів прокуратури Київської області щодо усунення порушення законодавства у сфері захисту суспільної моралі дітей.

Як засвідчили перевірки, місцеві органи виконавчої влади повною мірою не забезпечували розроблення місцевих програм та заходів щодо захисту моральних засад і утвердження здорового способу життя. Деякі служби у справах дітей райдержадміністрацій та міськвиконкомів неналежно проводили роботу з дітьми, які постраждали від сімейного насильства або вчинили правопорушення. Зокрема, перевірки, спрямовані на запобігання вживанню неповнолітніми алкогольних напоїв, не виявили жодного порушення, що вказує на їхню формальність.

В окремих навчальних закладах не забезпечувались належна виховна робота і здійснення соціально-педагогічного патронажу задля запобігання вчиненню неповнолітніми правопорушень і злочинів.

Також органи освіти в області не перевіряли навчальні заклади щодо створення умов, спрямованих на запобігання поширенню продукції, яка пропагує насильство, жорстокість, розпусту. Водночас прокурорськими перевірками виявлено факти вільного доступу до інтернет-ресурсів без блокування веб-сторінок, які можуть містити порнографічну продукцію, пропагувати культ жорстокості та насильства.

Крім того, посадовці належно не контролювали розміщення реклами алкогольних напоїв та пива на території міст та районів. Часто підприємці розміщували таку рекламу ближче, ніж за 300 метрів від території загальноосвітніх навчальних закладів. Проте таке порушення закону лишалися поза увагою посадових осіб органів місцевого самоврядування, повідомила прес-служба прокуратури Київської області.