Дворазовий олімпійський чемпіон Василь Ломаченко вражаюче дебютував на професійному ринзі. 25-річний українець нокаутував досвідченого мексиканця Хосе Раміреса і відібрав у нього титул інтерконтинентального чемпіона в напівлегкій вазі (до 57,153 кг) за версією Всесвітньої боксерської організації. 

Поєдинок у Лас-Вегасі проходив під цілковитим контролем Василя, і попри те, що опонент щосили намагався нав’язати боротьбу на ближній дистанції, відсоток влучань у Хосе був меншим. Уже на першій хвилині дебютного раунду Ломаченко коротким гаком відправив суперника у нокдаун.

Українець відзначився кількома «кулеметними» комбінаціями, чи не всі удари яких потрапляли в обличчя Раміресу.

Вирішальним став 4-й раунд. Несильний і непомітний удар у тулуб від Ломаченка — і Рамірес упав на настил рингу, так і не змігши піднятися до кінця рахунку.

Після перемоги дворазовий олімпійський чемпіон і володар першого професіонального титулу заявив, що був готовий пройти всі 10 раундів. «Насправді моїм завданням було пройти всі 10 раундів. Я мав постаратися пройти всю дистанцію, але так вийшло, що виграв нокаутом», — сказав він.

Наступний поєдинок Ломаченка на профі-ринзі відбудеться вже 25 січня наступного року в Нью-Йорку. І це буде поєдинок за титул чемпіона світу за версією WBO. Суперником стане ще один талановитий мексиканець — Орландо Салідо, який напередодні нокаутував у сьомому раунді пуерториканця Орландо Круса.

На післяматчевій прес-конференції наш земляк відповів і на запитання про можливий бій з відомим кубинцем Гільєрмо Рігондо — чемпіоном світу у другій надлегкій вазі за версіями WBA, WBO, The Ring.

«Це видатний боєць, він дуже сильний. Мені потрібно провести ще кілька боїв перед тим, як битися з таким боксером, як він», — зазначив Василь Ломаченко.

Нагадаємо, за дебютний бій у професіоналах наш боксер отримає 100 тисяч доларів.