В Україні на цьому тижні прогнозується переважно суха погода із температурним режимом вищим за норму для цього періоду. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру (Гідрометцентр) Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

«З 28 по 31 жовтня на території України суттєвих змін погодних умов не відбудеться. Збережеться дуже тепла погода і переважно без опадів, лише в окремих районах західних і північних областей ми очікуємо слабкий дощ. Починаючи з 1 по 4 листопада ми чекаємо надходження в Україну дещо прохолоднішої повітряної маси, але це ще не похолодання, це ще далеко не зимовий характер погоди», - заявив Кульбіда.

За його словами, починаючи з 1 листопада температура в Україні буде +9... +14, а на заході і півдні +13 +18.

«Такий температурний режим все одно дещо вищий за норму для цього періоду», - заявив Кульбіда.

В Києві на поточному тижні очікується аналогічна погода.

Микола Кульбіда зазначив, що небезпечних явищ, повязаних із погодними умовами, в Україні не очікується, лише подекуди прогнозуються тумани.

Разом із цим, головний синоптик зазначив, що за період потепління в Україні встановлені три температурні рекорди. Микола Кульбіда повідомив, що така аномально висока температура повязана із глобальними змінами клімату в світі.