ПРЯМА УРЯДОВА ЛІНІЯ. Левова частка запитань, які громадяни з різних куточків України поставили заступнику міністра соціальної політики Лідії Дроздовій, стосувалися отримання путівок на оздоровлення. Ветерани, інваліди, чорнобильці хотіли б отримати лікування та оздоровитися, але у відділах соцзахисту за місцем проживання їм відмовляють, аргументуючи тим, що путівок мало, а черги великі. Посадовець пояснила, що надати людині путівку поза чергою справді неможливо, адже це неправомірно та порушить права інших людей. Отже, кожен, хто потребує такої соціальної допомоги, обов’язково отримає її в порядку черговості. Вона також запевнила, що міністерство знає про цю болючу проблему і докладає зусиль, аби її розв’язати.

На запитання що робити, якщо батько відмовляється сплачувати аліменти на дитину, Лідія Дроздова зауважила, що в цьому разі держава не повинна повністю перебрати на себе його відповідальність та опіку над такою родиною. Натомість маємо віднайти механізм впливу і змусити такого «трутня» все-таки піти працювати й утримувати власну сім’ю.

Прямі урядові лінії — не лише можливість для людей поспілкуватися безпосередньо з посадовцями та розповісти їм про наболіле. Це ще й своєрідний барометр для урядовців, який показує, які саме питання нині потребують термінового вирішення. Люди розповідали про проблеми з забезпеченням інвалідів автотранспортом та ортопедичними засобами, порушення трудових прав, скаржилися на затримку виплат соціальної допомоги малозабезпеченим родинам та відмову водіїв приміського транспорту возити пенсіонерів безкоштовно, просили посприяти в отриманні лікування від профзахворювань тощо. Лідія Дроздова наголосила, що жодне звернення не залишиться без розгляду і громадяни обов’язково отримають від міністерства конкретні відповіді та допомогу.