У межах програми транскордонної співпраці Польща — Білорусь — Україна почали втілювати міжнародний проект «РовеЛове Розточчя — разом попри кордони». Упродовж 24 місяців його спільно впроваджуватимуть шість партнерів із Львівщини та Люблінського воєводства (Польща). Мета проекту — популяризація і збереження природної спадщини, розвиток туристичної інфраструктури, створення туристичних продуктів, що сприятиме зміцненню партнерських зв’язків, поліпшенню іміджу і привабливості українського й польського Розточчя.

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, передбачено створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі на українських і польських територіях, маркування веломаршрутів, облаштування пунктів обслуговування туристів, проведення тренінгів для працівників природоохоронних установ і промоакції екотуризму, зокрема видання матеріалів про природні й культурні пам’ятки Розточчя. Веломаршрути пролягатимуть територією біосферного резервату «Розточчя», який рішенням МАБ ЮНЕСКО ввійшов до всесвітньої мережі природоохоронних територій.

У межах проекту планують збудувати центр геотуризму в Ліпську та еколого-просвітницький центр в Яворівському національному природному парку, які будуть місцями промоції регіону Розточчя, формуватимуть позитивне ставлення до природи, а також центрами зустрічей представників із польської й української прикордонних територій, налагодження співпраці, організації екологічних фестивалів, турів, спортивних змагань, пленерів.