У сумському видавництві «Мрія» вийшла друком друга книга тому «Реабілітовані історією. Сумська область». У ній продовжено публікацію документальних матеріалів про політичні репресії щодо громадян краю в 1918—1980 роках, зокрема тих, чиї життя або діяльність пов’язані з містами Лебедин і Охтирка, Краснопільським, Кролевецьким, Лебединським, Липоводолинським, Недригайлівським, Охтирським та Путивльським районами.

На цей обсяговий том, видрукуваний у рамках обласної програми підтримки місцевого книговидання, краяни чекали майже 10 років. Адже перша книга побачила світ ще в 2005-му —  відтоді редколегія провела колосальну роботу з виявлення раніше не відомих документів та матеріалів.

Під однією обкладинкою вміщено 15 біографічних нарисів і 4954 довідки про репресованих земляків. Вони дають змогу відчути морально-політичну атмосферу тих часів, уявити, як вели і вершили слідство, судові процеси і позасудові розправи над «соціально небезпечними ворожими елементами».

Над книгою працювала велика група місцевих науковців, краєзнавців, письменників, журналістів. Важливі документи надали галузевий державний архів СБУ та Центральний державний архів громадських об’єднань України, управління СБУ в Сумській області, обласний державний архів.