АКЦЕНТ

Прем’єр пообіцяв представникам місії Євросоюзу, що їхні зауваження сприятимуть реформам

Україна предметно працюватиме з рекомендаціями ЄС щодо вдосконалення правової системи, й у цьому контексті влада готова до співпраці та широкого компромісу з опозицією. Про це заявив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з екс-президентом Польщі Александером Квасьнєвським та колишнім президентом Європарламенту Патом Коксом.

Глава уряду зазначив, що Україна вважає загалом позитивними оцінки щодо ситуації в країні, які були дані під час засідань Ради міністрів країн ЄС і Європарламенту. «Ми предметно працюватимемо з озвученими рекомендаціями щодо вдосконалення правової системи в Україні, зокрема виборчої системи», — сказав він, наголосивши, що у цій роботі уряд готовий до широкого компромісу з опозицією.

У свою чергу Пат Кокс зазначив, що, якщо ЄС ухвалить рішення про продовження європейської спостережної місії, вони з Александером Квасьнєвським готові зробити свій посильний внесок у налагодження такого діалогу, який би дав змогу наблизити підписання угоди про асоціацію. Таку ініціативу Прем’єр підтримав.

Александер Квасьнєвський у цьому контексті навів приклад країн, які нещодавно приєдналися до Євросоюзу, зокрема Польщі та країн Прибалтики. Мовляв, там усі політичні сили об’єдналися, щоб провести необхідні реформи.

Під час цієї зустрічі члени місії Європарламенту окремо привітали Миколу Азарова з днем народження і призначенням на посаду глави уряду та передали йому послання від президента Європарламенту Мартіна Шульца.

«Пане Прем’єр-міністре, я хотів би сердечно привітати Вас із Вашим призначенням на посаду Прем’єр-міністра. Прийміть мої найщиріші вітання і побажання успішної роботи на цій посаді. Я сподіваюся на нашу подальшу успішну співпрацю», — йдеться у листі президента Європарламенту, який зачитав Пат Кокс.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у листі Мартіна Шульца висловлено сподівання, що Україна завершить перетворення, які дадуть їй можливість із часом приєднатися до ЄС.

У свою чергу Микола Азаров привітав представників Європейського Союзу з отриманням ЄС Нобелівської премії миру. Він наголосив, що цінує роботу моніторингової місії Європарламенту в складі екс-президента Польщі Александера Квасьнєвського та колишнього президента Європарламенту Пата Кокса.

«Зокрема відверто скажу, що у телефонній розмові з Кетрін Ештон я високо оцінив роботу вашої місії, оскільки вона сприяє просуванню України на шляху євроінтеграції. Пані Ештон зі мною погодилася», — зазначив Прем’єр.

Окрім цього, він поінформував співрозмовників про ситуацію в Україні, зокрема у контексті початку роботи нового парламенту, висловивши упевненість, що конструктивну співпрацю між урядом і ВР вдасться налагодити.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»