НОВИНКА. Призерам чемпіонату світу з легкої атлетики серед спортсменів з обмеженими фізичними можливостями вручили книгу, присвячену олімпійській історії Луганщини. Вікторія Ясевич, Микола Жабняк та Володимир Жайворонок тільки-но повернулися з французького Ліона, додавши в скарбничку спортивних нагород області світовий рекорд і чотири медалі. А в новій книзі вже є статті про них усіх.

«Цього року Луганській області виповнюється 75 років. Гадаю, медалі з чемпіонату світу — це чудовий подарунок. Ми вкотре довели, що спортсмени з обмеженими фізичними можливостями — насправді  люди з безмежними можливостями. І ними треба пишатися», — підкреслила тренер незвичайних спортсменів Римма Старостіна.

Спортсменам книга сподобалася. Фото надане прес-службою Луганської обласної ради

Як відомо, збірна України привезла з чемпіонату світу 30 медалей, чотири з яких — на Луганщину. «Золото» здобув Микола Жабняк — у метанні диска в своєму класі він випередив найближчого суперника на 4 метри і встановив рекорд — 55,75 метра. Також Микола взяв «бронзу» у штовханні ядра. Вікторія Ясевич привезла срібну медаль у метанні диска. Наймолодший член збірної — Володимир Жайворонок — теж чудово показав себе: завоював «бронзу» у своєму класі, метнувши диск на 38,72 метра.