У зв’язку з неналежним проведенням досудового розслідування щодо заборгованості з виплати заробітної плати на ПрАТ «Миколаївський машинобудівний завод» прокуратура області внесла відповідне подання начальникові слідчого відділу УМВС України в Миколаївській області. Як повідомив заступник прокурора Роман Забарчук, у листопаді 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені матеріали перевірки, проведеної Територіальною інспекцією з питань праці у Миколаївській області, за фактом заборгованості підприємства перед працівниками з виплати заробітної плати.

Інспекція виявила борги за вересень 2013 року на суму 714 тисяч гривень, ненарахування заробітної плати за жовтень 2013-го та часткове погашення заборгованості з виплати заробітної плати перед працівниками підприємства. Крім того, за зверненням голови профспілкового комітету «Солідарність» зареєстровано кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого статтею 172 КК України, в тому числі у зв’язку з невидачею працівникам довідок щодо боргу з оплати праці. Тривають слідчі дії. За об’єднаним кримінальним провадженням триває досудове розслідування. Та у зв’язку з неналежним проведенням досудового розслідування прокуратура внесла подання, а винних осіб притягнули до відповідальності.

Також у прокуратурі повідомили, що нині проводиться санація підприємства, викликана оголошенням банкрутства. А під час банкрутства погашення заробітної плати відбувається в першочерговому порядку. Процедуру санації продовжено судом до 13 травня цього року.