«За підтримки Кремля та російських ЗМІ терористичні збройні формування на сході України розгорнули не лише бойові дії проти української армії та мирного населення, а й брудну інформаційну кампанію. Ще одним кричущим прикладом відвертої брехні та дезінформації російських провідних ЗМІ стало повідомлення про нібито обстріли українською ар мією м. Лисичанська фосфорними боєприпасами в ніч на 22 липня 2014 року», — йдеться у коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ.

Як зазначає вітчизняне зовнішньополітичне відомство, офіційні представники Російської Федерації бездоказово та безрезультатно, зокрема під час засідань ОБСЄ, намагалася звинуватити підрозділи Збройних сил України, задіяні в рамках АТО, у нібито використанні цього забороненого виду зброї.

Це вже не перший випадок, коли надумані факти та фальшиву інформацію російська сторона видає за офіційну позицію, намагаючись ввести в оману власних громадян та міжнародне співтовариство.

У зв’язку з цим МЗС України категорично офіційно заявляє, що українські підрозділи, задіяні в АТО, не мають на озброєнні фосфорних боєприпасів.

Будь-які спроби російської сторони звинуватити українську армію у їхньому використанні не мають жодних підстав та є відвертою провокацією, свідомо вчиненою для дискредитації сил Антитерористичної операції.

«Ми закликаємо міжнародне співтовариство звернути увагу на наявні у компетентних органів України докази переговорів терористів щодо отримання з РФ фосфорних боєприпасів для використання в установках залпового вогню «Град» та засудити злочинні дії і наміри терористів, пов’язані з отриманням та застосуванням цього забороненого виду зброї проти українських військових та мирного населення», — наголошує прес-служба МЗС.

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»