ЗНОВУ «ХОЛОДНА ВІЙНА»? У Росії і США намагаються читати між рядків – Володимир Путін надіслав екс-президенту Джорджу Бушу-молодшому телеграму із побажаннями одужання після операції на серці.

Російський лідер зробив це лише через день після того, як Обама відмовився зустрічатися з ним на вересневому саміті «Великої двадцятки».

Американсько-російським стосункам до одужання, схоже, ще далеко. У Московському Центрі Карнеґі скасування зустрічі двох президентів розцінюють як дуже важливий симптом.

«Це дійсно сенсаційний крок. Американські ЗМІ кажуть, що такого скасування зустрічі з боку США не було вже кілька десятиліть. З російської, тобто з радянської сторони таке трапилося, коли Нікіта Хрущов скасував зустріч з президентом Ейзенгауером, після того як у 1960 році над радянською територією збили літак з американським шпигуном», – говорить політичний аналітик, голова Московського Центру Карнеґі Марія Ліпман.

Скасування зустрічі з Путіним у Білому Домі пов’язують із відмовою Росії видати екс-підрядника ЦРУ Едварда Сноудена, якого США винуватять у шпигунстві. Обама навіть напередодні сказав, що це пахне «холодною війною».

Copyright © 2013 euronews