Учора глава держави Петро Порошенко оприлюднив інформацію про відставку Бориса Ложкіна з посади глави Адміністрації Президента й призначення на цю посаду вже колишнього глави Харківської облдержадміністрації Ігоря Райніна. Сталося це під час засідання Національної ради реформ.

Втім, на Бориса Євгеновича Президент покладає неабиякі надії. За його словами, вже понад рік тому створено Національну інвестиційну раду, «і сьогодні нам треба швидко та ефективно відновити її діяльність. Важливо для цієї Ради знайти правильних людей, які, з одного боку, мають колосальний політичний досвід, а з іншого — матимуть змогу говорити з бізнесом, як вітчизняним, так і іноземним, його ж мовою, наголошую, що цим критеріям відповідає саме Борис Євгенович Ложкін», — об∂рунтував своє рішення Президент.

Його і призначено головою Національної інвестиційної ради як ключового органу залучення й супроводу інвестицій, а також формування сприятливого інвестиційного клімату в Україні. Відповідне рішення Порошенко озвучив під час засідання Національної ради реформ. Тобто Національна інвестиційна рада покликана стати потужним інструментом формування інвестиційної політики держави. Власне, інвестиційний клімат  складається зі справедливої судової системи, коли інвестор може знайти захист; справедливої податкової системи, де платник податків вважається першою людиною в державі; справедливої митної системи; боротьби з корупцією, прозорої та ефективної приватизації, ефективного й дієвого фондового ринку.

Петро Порошенко подякував Борису Ложкіну за два непростих роки роботи, наголосивши, що той, окрім вище зазначеного, залишається радником глави держави, а також — на відповідальній позиції в Нацраді реформ, повідомляє УНІАН.

«Мною ухвалено рішення про призначення главою Адміністрації Президента Ігоря Львовича Райніна. Ті, хто мав можливість бути в Харкові, на власні очі переконалися, наскільки кардинальні та карколомні зміни відбулися в Харківській області, притому як у політичній площині, так і в менеджерській, господарській площині», — так Петро Порошенко охарактеризував підстави цього кадрового рішення.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман підтримав позицію Президента, назвавши Ігоря Райніна ефективним менеджером і одним із найкращих голів облдержадміністрацій, завдяки якому Харківщина з прифронтового регіону перетворилася на центр реформ і розвитку.