На Вінниччині всі першокласники, а цього року їх майже 16 тисяч, отримали в дарунок книжку-розмальовку «Правила дорожнього руху», в якій доступно викладено основні правила поведінки на дорогах. Текстову інформацію та виразні малюнки доповнюють ігрові завдання, тож опановувати її цікаво. Підручник створено з ініціативи начальника управління ДАІ в області полковника міліції Павла Солоненка.

У вінницькій ЗОШ №34 з поглибленим вивченням фізики і математики він особисто вручив першокласникам книжки, а також за перемогу в конкурсі «Навчальний рік без ДТП» школа отримала від обласної Державтоінспекції  диплом, перехідний кубок, новий куточок безпеки дорожнього руху та грошову премію — дві тисячі гривень.

Із початком нового навчального року державтоінспектори посилили патрулювання вулиць біля всіх навчальних закладів області. Протягом вересня у години «пік» вони гарантуватимуть дітям безпечний перехід проїжджої частини. «Ідеться про комплекс заходів задля запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму. Зокрема, за кожним навчальним закладом закріплені наші співробітники, які протягом  року будуть частими гостями в школі та в кожному класі проведуть Єдині уроки з безпеки дорожнього руху», — зазначив Павло Солоненко.