Поки одні біжать в обмінні пункти скуповувати валюту, інші штурмують магазини. Беруть все, що не встигло подорожчати, в основному техніку, продукти, одяг. У магазинах стоять величезні черги, пише Еспресо.TV.

Шокуючі знімки з'являються у соцмережі. 

Думки москвичів про справжню ситуацію в контексті найсильнішого за останні 15 років падіння рубля розділилися – частина пояснює поточний стан справ впливом антиросійських санкцій і стверджує, що поки їх звички не змінилися, частина звинувачує в зниженні курсу рубля уряд і готується «затягнути паски».

Про це повідомляє російська служба ВВС, яка провела опитування серед перехожих у Москві, чи переживають вони через найгірше за 15 років падіння рубля, чи вплинуло на них зростання курсу іноземної валюти і хто, на їхню думку, винен у ситуації, що склалася.

Деякі вважають, що не відбувається нічого особливого і падіння курсу рубля пов'язане з кінцем року, але більша частина опитаних дивиться на ситуацію без оптимізму.

«Дивує повна бездіяльність уряду... Як жити людям, у яких валютна іпотека, валютні заощадження», – каже літня москвичка.

«Наші правителі нас завели не туди...», - сумно констатує інший опитаний.

Росіяни готуються собі відмовляти, зокрема, у відпочинку, припускають й інші обмеження, пов'язані з майбутнім підвищенням цін.

«Мене як мінімум удвічі пограбували, пенсії моїх батьків зменшились ... Ми за 15 років нічого не створили? Перші хвилювання на ринку - і все, ніякої стабільності ... Куди нас раб на галері (мається на увазі висловлювання Путіна, що він працював, як «раб на галері» – ред.) завів? Припливли ми куди?», – задається питанням один із респондентів.

 

Нагадаємо, на торгах у вівторок рубль знову почав різке падіння щодо долара і євро. Курс долара виріс до 80 рублів на Московській біржі, євро підскочив до 100 рублів.