У зловмисників також існує спеціалізація. Двоє з них зі Сміли, що на Черкащині, були «фахівцями» пограбування пенсіонерів. На їхньому рахунку вже близько 30 інцидентів. Триває перевірка їх на причетність до схожих кримінальних правопорушень.

Протягом останніх місяців правоохоронці області щотижня отримували повідомлення: двоє чоловіків виламували двері в будинках самотніх пенсіонерів, забирали цінні речі й швидко зникали. Зловмисники діяли на території своєї та сусідньої областей, майже не залишаючи слідів.

До пошуків грабіжників залучили, як розповіли в УМВС України в Черкаській області, мало не весь кримінальний блок управління, орієнтування надали екіпажам ДАІ та патрулям. Аналізуючи матеріали, правоохоронці помітили певну закономірність. Тож відточені до дрібниць дії зловмисників наштовхнули міліціонерів на думку про кримінальне минуле злодіїв. До того ж місця скоєння злочинів крадії обирали виключно в селах, наближених до центральних автодоріг, які вели до міста Сміли, де ймовірно могли проживати нападники.

Розробили кілька оперативних комбінацій та пасток, в одну з яких і потрапили крадії. З’ясувалося, до серії грабежів справді причетні двоє жителів Сміли, один із яких раніше мав проблеми із законом.

Зібрана доказова база повністю підтверджувала їхню причетність до скоєння цих злочинів. Під час розслідування лише на території Черкащини уже доведено 17 епізодів їхньої злочинної діяльності.

За фактами грабежів, як повідомили в службі зв’язків з громадськістю УМВС України в Черкаській області, відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Триває досудове розслідування.