Президент Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» чемпіонку світу з класичних шахів серед жінок 2015 року Марію Музичук. Вручаючи нагороду чемпіонці, він наголосив на важливості її блискучої перемоги для всієї України. Тим більше, що здобуто її було у Сочі (РФ) над представницею країни-господарки турніру. «Це дуже символічно. Мрію про те, щоб уже найближчим часом ми виборювали і молилися за перемоги лише у спорті, щоб нарешті мир прийшов на нашу землю», — цитує слова Петра Порошенка його прес-служба.

Марія Музичук подякувала главі держави за теплі слова та поділилася враженнями, що під час змагань свою підтримку висловлювали не лише українці і представники інших країн, а й росіяни, які були присутні на заході.

Під час зустрічі Марія Музичук та її тренери-батьки обговорили питання проведення в Україні матчу-відповіді з відстоювання титулу з попередньою світовою чемпіонкою китаянкою Хоу Іфань, який має відбутися до кінця року. Родина Музичуків запропонувала провести цей матч у Львові.