СТИМУЛ. У Вінниці дітям платять гроші за те, що добре навчаються. Так, днями під час традиційного свята талантів за найкращі результати у навчанні стипендіями міської ради відзначено 332 учні. Для вихованців шкіл, позашкільних і мистецьких закладів, клубних формувань та спортивних шкіл щомісячна стипендія становить 70 гривень. Діти отримали її відразу за п’ять місяців. Із грішми поверталися зі свята також 543 школярі, які успішно виступили на олімпіадах. За здобуття призового місця на всеукраїнських предметних олімпіадах від міської влади вони отримали премію по 300 гривень, а за перемогу в обласних — по 100 гривень. Ще понад дві тисячі учнів відзначили грамотами.

 «Рік у рік в нас зростає кількість учнів, які здобувають перемоги на олімпіадах. Маємо дякувати як самим дітям, так і батькам, які дедалі частіше надають пріоритет створенню належних умов для освіти, зокрема додаткової. І, безумовно, в цьому велика заслуга вчителів», — зазначив міський голова Володимир Гройсман.

 Принагідно зауважимо, що міська влада також заохочує вчителів: на підсумковому заході «Талант-2013» нагороду «Подільська Вікторія» та по 10 тисяч гривень отримали педагоги, які перемогли в конкурсі «Ярмарок фахових сподівань».