65-річна Анн Лінзі звернула увагу, що їй дедалі тяжче зосереджуватися на простих повсякденних завданнях. Вона вирішила взяти участь у дослідженні, що його проводив університет Каліфорнії. Дослідження мало на меті встановити, чи допомагає інтелектуальна гра зберігати когнітивні навички, які з віком слабшають. Анн була вражена, коли дізналася, що гра NeuroRacer зможе допомогти їй відновити деякі зі згасаючих функцій мозку.

Адам Ґаззалі: «Ми прийшли до висновку, що здатність виконувати кілька завдань одночасно поліпшилася буквально через місяць. Але також покращилася їхня здатність до когнітивного контролю, робоча пам’ять та здатність зосереджуватися».

Дослідники застосували електроенцефалографічні сканери, аби зареєструвати діяльність мозку.

Ґаззалі прийшов до висновку, що ефекти гри NeuroRacer тривають навіть по тому, як літні люди припиняють регулярно в неї бавитися. Розминка для мозку стає корисною у повсякденних справах.

Ґаззалі: «Усе це доводить, що механіка відеогри може стати потужним інструментом для трансформування мозку. Сподіваюся, що це зможе допомогти людям – як здоровим, так і хворим».

Попередні дослідження продемонстрували існування зв’язку між інтелектуальними вправами і поліпшенням розумових здібностей у літніх людей. Досліди з NeuroRacer зробили ще один важливий крок у цьому напрямку.

 Copyright © 2013 euronews