На Миколаївщині лікувальні заклади укомплектовують сучасним обладнанням. Так, у міській лікарні № 4 обласного центру відкрито кабінет магнітно-резонансної томографії (МРТ). Комп’ютерний томограф Intera 1,5 Тл Philips Medical Sistems вартістю майже 20 мільйонів гривень — остання наукова розробка вчених Німеччини, Франції та Голландії. За його допомоги можна діагностувати багато захворювань, у тому числі виявити онко на початкових стадіях. 

Фактично з відкриттям сучасного кабінету, а також завдяки придбанню рентгенологічного апарату Opera виробництва Італія на три робочих місця вартістю три мільйони гривень та рентгенівського цифрового мамографічного комплексу «МАДІС» вартістю близько 310 тисяч гривень міська лікарня перетворюється на діагностичний комплекс, насичений новітньою апаратурою.

Обласна влада вважає, що таке оснащення — один з кроків практичної реалізації реформи медичного обслуговування населення. А їх в області вже зроблено чимало. Зокрема за рахунок субвенції з державного бюджету для закладів охорони здоров’я Миколаєва придбано медичного автотранспорту та обладнання на 80 мільйонів гривень. Лікарня швидкої  допомоги тепер має стаціонарний літотриптор експертного класу вартістю 7,6 мільйона гривень, апарат для лазерної літотрипсії вартістю один мільйон, лазер загальнохірургічний вартістю один мільйон 250 тисяч гривень тощо.