ПОДІЇ. Підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування між урядами України та Ірландії.

Від України Конвенцію підписав міністр фінансів Юрій Колобов під час зустрічі з державним міністром Міністерства фінансів та Міністерства видатків та реформ Ірландії Брайаном Хейесом та послом Ірландії в Україні Елісон Келлі, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  прес-службу Мінфіну.

«Подія є надзвичайно важливою для інтенсифікації двостороннього співробітництва між нашими країнами. Підписання Конвенції дозволить продовжити подальшу активізацію інвестиційної діяльності у сферах економіки, пріоритетних для обох країн», – зазначив він.

За словами міністра, український Уряд здійснює дієві заходи задля економічної активізації та покращення інвестиційної привабливості національної економіки, впровадження прозорих механізмів роботи у галузях економіки та пожвавлення інвестиційних процесів.

У ході зустрічі міністр фінансів України також відзначив значний вклад Ірландії у розвиток діалогу України-ЄС та подякував за підтримку українського євроінтеграційного курсу.

У свою чергу, Державний Міністр Ірландії Брайан Хейес подякував Юрію Колобову за сприяння та участь у зміцненні економічної співпраці між Україною та Ірландією та висловив сподівання, що підписаний документ дозволить подолати наслідки кризи 2007-2008 років в обох країнах.

Нагадаємо: Ірландія займає 14-е місце за рівнем інвестицій в економіку України серед 128 країн світу.