ВІЗОВЕ СПРОЩЕННЯ. Українська сторона очікує на швидке завершення європейськими інституціями всіх необхідних процедур для набуття чинності угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз. Про це сказав  радник глави держави — керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрій Гончарук, коментуючи підписання главою держави Закону «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз».

«В ЄС процедури перебувають у стадії завершення, відповідні комітети Європарламенту  пройдено з позитивними висновками», — зазначив посадовець і повідомив: 17 квітня на засіданні Європарламенту заплановано розгляд цього питання, повідомляє прес-служба глави держави.

Нинішні візові спрощення українська сторона розглядає як проміжні результати. «Нашим стратегічним завданням є повне скасування віз для короткотермінових поїздок громадян до країн — членів шенгенського простору», — підкреслив Андрій Гончарук.