СТИЛЬ. Здається, кольори живуть окремо від нас, проте, безумовно, за своїми законами. Так, коли в довколишньому бутті забагато чорного, нібито нізвідки виринає дитинно-чисте біле. Сірі відтінки зазвичай блякнуть без жовтогарячого, беж яскравіє від зеленого. А вся узагальнена гама кольорів, погодьтеся, разюче змінюється й оживає, коли з’являється червоний.

І варто було авторам колекції прет-а-порте торгової марки «Столичний», готуючись до чергового тижня моди, звернутися до авангарду, як всі ми, шанувальники сучасної моди, зрозуміли: якраз сміливого червоного останнім часом нам не вистачало для цілковитого щастя.

Цей насичений колір враз став природним середовищем для геометричних структур, з яких і з’явилися дещо несподівані, свіжі для сприйняття й оригінальні сукні, пальто, светри, брючні пари і спідниці.

Як пояснила молодий дизайнер Ольга Тимкова-Ляховська, на створення нової колекції її надихнув живопис авангарду. Разом із знаними в Києві конструкторами жіночої та чоловічої ліній одягу Будинку побуту «Столичний» вона реалізувала свої відчуття в кольороблоках.

За жінку в червоному ніколи не соромно. Фото надане авторм

Вийшло по-сучасному стильно. Як-от червоне плаття, спідниця якого містить відрізну лінію зі складками, обрамленими декоративною строчкою. Чи пальто з асиметрією в деталях, шкіряною вставкою і цільнокрійним рукавом. Багато кому личитиме шарф-комір із бахромою або комір-стійка, наповнений синтепоном. Можна також зважитися на довгу сукню ( хоча й не максі) з дещо компрометуючим вирізом. Або урізноманітнити свій гардероб трикотажним жилетом-безрукавкою з подовженою спинкою, який можна одягати на блузку чи сукню.

Загалом трикотаж превалює в різноманітті ошатних светрів, у які нам пропонують одягнутися вже наступної осені за умови, що літо все-таки буде теплим і жарким. І хоча в’яжуть їх не руками, а на машинах, майстри обіцяють ексклюзив, використовуючи спеціальні акварельні розтяжки з картин. Тобто, підставивши полотно улюбленого художника, можна відтворити намальоване на вашому светрі.

— Жінка самою природою покликана створювати в житті свято, — каже Ірина Мариніна, голова правління ТОВ «Будинок побуту «Столичний». — Тож, шановні подруги, сміливіше експериментуйте зі своїм одягом. Яскравий червоний, його теплі відтінки личать і брюнеткам, і блондинкам, роблять вас ефектними й неповторними не лише в святкові дні, а й у будні. Ми пропонуємо вам широкий вибір пальт і суконь з асиметричними деталями, різноманітними вставками тощо. Дещо запозичили з моди 60-х років минулого століття. Тоді наші попередники також переймалися ідеями авангарду, гаряче обговорювали сміливі зразки живопису вітчизняних та зарубіжних художників. Переглянули картини, на яких точка і лінія утверджувалися як головні категорії сприйняття форми у просторі. Спробували відобразити ці тенденції в нашій останній на часі колекції.