ПРЕС-АНОНС. 17 червня о 18:00 Олександр Вілкул відкриє Пошукову Вахту «Пам'ять  жива!» на честь захисників Київщини 1941 року.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул відкриє Пошукову Вахту «Пам'ять  жива!» на честь захисників Київщини 1941 року, в околиці села Веселинівка, Баришівського району Київщини.

В 1941 році на цьому місці велись запеклі бої з німецько-фашистськими загарбниками (Київська операція). Серед істориків та пошуковців це місце називається «Баришівський казан». З липня по вересень 41-го тут загинули і потрапили в полон сотні тисяч солдатів і офіцерів.

За рік роботи на території, де велась Київська операція, пошуковці знайшли рештки 13 солдат.

Символічно, Вічний вогонь біля Пошукової Вахти, запальничкою часів Війни запалить ветеран, учасник Київської операції Андріан Галябарник. Також, він разом з 14-річним пошуковцем з Умані піднімуть державний прапор біля Пошукової Вахти.

В заході також візьмуть участь голова правління ВГО «Союз «Народна Пам'ять» Ярослав  Жилкін, пошуковці з дев’яти регіонів.

За останні два роки роботи пошуковці ВГО «Союз «Народна Пам'ять» провели більше 950 експедицій: виявили рештки 2 тис солдатів, з яких вдалось ідентифікувати 175 солдат. Крім того, вдалось знайти 50 сімей, які роками прагнули відшукати чи дізнатись про долю своїх родичів, які загинули під час Великої Вітчизняної Війни.

Місце проведення: с. Веселинівка, Баришівський район, Київська область.

Увага! Для журналістів у яких не має можливості самостійно доїхати до місця події, буде організована поїздка від КМУ.

Додаткова інформація та акредитація для ЗМІ

до 16:00 17.06 за телефоном:

050 938 12 43, 098 376 49 35