Сучасний стан і перспективи співпраці між Україною та США в сфері екології, енергетики, бізнесу обговорено під час зустрічі міністра екології та природних ресурсів Олега Проскурякова з Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні Джеффрі Р. Пайєттом.

Створення максимально сприятливих умов для американського бізнесу, забезпечення гарантій для довготермінових інвестицій американських компаній, зокрема у сфері природних ресурсів, є одним із пріоритетів уряду, розповів міністр. Україна повністю виконуватиме положення міжурядового Меморандуму про взаєморозуміння стосовно ресурсів газу з нетрадиційних джерел.

За ініціативи Держдепу питання екології перебувають і в центрі уваги американського дипломата, повідомляє прес-служба Мінприроди. Тамтешній уряд готовий надати Україні необхідну підтримку з широкого кола питань в екологічній царині. Посол також підтвердив готовність США продовжувати допомогу Україні в питаннях подолання наслідків аварії на ЧАЕС та проведення відповідних робіт у зоні відчуження.