НЕЛЕГАЛЬНІ ДОХОДИ. Президент Віктор Янукович підписав доручення щодо запобігання та протидії злочинній діяльності організованих злочинних угруповань, зокрема міжнародних, з легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансування тероризму.

Уряд спільно з РНБО за участю регуляторів фінансового ринку зобов’язано забезпечити активізацію фінансового моніторингу. Генеральній прокуратурі рекомендовано вжити заходів з виявлення схем і механізмів легалізації доходів, одержаних внаслідок організованої злочинної діяльності, та їх перерозподілу, притягнення винних до відповідальності, а також забезпечити посилення взаємодії правоохоронних та інших державних органів з питань боротьби з організованою злочинністю, поліпшення міжвідомчої співпраці контролюючих та правоохоронних органів.

До кінця жовтня, повідомляє прес-служба Президента, РНБО повинна забезпечити підготовку до розгляду на своєму засіданні питання про стан запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму.