Згідно з оперативними даними, за півроку сума заборгованості із зарплат в Україні зменшилася на 156 мільйонів гривень, про що повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська. «Сума боргу із зарплати загалом в Україні на підприємствах усіх форм власності становить 946,5 мільйона гривень, що на 156 мільйонів, або на 14,1% менше за заборгованість, зафіксовану на 1 березня цього року», — сказала фахівець.

Відтоді забезпечується позитивна динаміка скорочення боргів із зарплати й зменшується кількість підприємств-боржників. Кількість підприємств, які мали заборгованість на початок року, скоротилася на 506, або на 27,7% (з 1824 до 1318), повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

З початку року погашено заборгованість із зарплати минулих років на суму 228,3 мільйона гривень. На вимогу державних інспекторів з питань праці підприємства-боржники повністю чи частково погасили (й не допустили появи) заборгованість із виплати заробітної плати 211,8 тисячі працівникам на суму 516,7 мільйона гривень.