РЕЄСТРАЦІЯ. Наказ щодо внесення змін до Наказу Мін’юсту «Про затвердження форм  рішень державного реєстратора прав на нерухоме майно та вимог до їх оформлення» підписала міністр юстиції Олена Лукаш. Державний реєстратор відтепер зобов’язаний навести вичерпний перелік підстав, що стали причиною його відмови у державній реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

«Населення отримає інформацію про всі обставини відмови, що зменшить кількість повторних звернень до реєстраційних служб», — заявила міністр. Буде покладено край свавіллю чиновників, які могли безпідставно відмовляти громадянам. Це дасть їм змогу заощадити кошти, оскільки не потрібно буде під час кожного звернення до реєстраторів оплачувати послуги, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

Виключний перелік підстав для відмови у реєстрації визначено Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Міністр застерегла про персональну відповідальність державних реєстраторів щодо їхнього обов’язку зазначати вичерпний перелік підстав відмови у державній реєстрації.