Залишивши затишний домашній світ, хлопчики і дівчатка, котрі прибули до Чернігова із зони, де орудують терористи, пережили справжній стрес. Адже малюки важко переносять зміну місця проживання та дитячого колективу. Передається їм і тривога, якою сповнені душі членів родини. Тож працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в області вирішили влаштувати маленьким переселенцям свято. Тим паче, що керівництво центрального парку культури і відпочинку охоче дало дозвіл розважити малечу на атракціонах безкоштовно. Відмовився від оплати і ведучий заходу, хоча виклався на повну, організовуючи веселі ігри для 25 хлопчиків і дівчаток.

Веселі усмішки та сповнені радості дитячі погляди супроводжували того дня міліціонерів. Правоохоронців полонили щирість і безпосередність малюків, котрі вірять, що дорослим під силу впоратися з будь-якими труднощами і забезпечити безхмарне майбутнє для дітей.

Награвшись і нагулявши апетит, малеча з ентузіазмом зустріла звістку про солодкий стіл, накрити який допомогли працівники міських супермаркетів. А насамкінець всі сфотографувалися на згадку про гостинний Чернігів, жителі якого не поділяють дітей на своїх і чужих.