Підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом збільшить кількість інвестицій американських компаній в економіку України. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час зустрічі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим. «Підписання Угоди про асоціацію буде надзвичайно важливим чинником, який матиме вплив на американські компанії, і бізнес почне інвестувати в Україну. Це буде добрий сигнал для бізнесу», — уточнив дипломат.

При цьому він додав, що багато американських компаній зацікавлені інвестувати та вести бізнес в Україні. Водночас Джеффрі Пайєтт зазначив, що США сподівається, що Угоду про асоціацію між Україною і ЄС буде укладено саме під час Вільнюського саміту «Східного партнерства». У свою чергу Микола Азаров поінформував, що Україна продовжує послідовно готуватися до цього важливого кроку: «Україна зараз готується до саміту в Вільнюсі. Для нас це історична подія, яка підсумовує цілий етап нашого розвитку. І Президент, і уряд послідовно реалізують лінію на європейську інтеграцію України».

Американський дипломат також переконаний, що наша країна може стати енергетичним хабом Європи. «Ми сподіваємось, що видобуток сланцевого газу зможе стати потужним механізмом, який принесе Україні економічний приріст і відкриє нові можливості. І також ми сподіваємося, що це стане певним каталізатором, який допоможе реформувати енергетичний ринок з тим, щоб Україна стала енергетичним хабом у Європі», — висловився посол. А Микола Азаров зазначив, що наша країна зацікавлена в енергетичній співпраці з США, і уряд зробить усе можливе для того, аби якомога швидше американські компанії ExxonMobil і Chevron розпочали видобуток сланцевого газу в Україні.

«Ми надаємо надзвичайно великого значення нашим відносинам із США у галузі енергетичної безпеки. Ми уклали угоди з вашими компаніями ExxonMobil і Chevron і сподіваємося, що всі попередні процедури пройдуть досить швидко й інвестори перейдуть до розробки наших родовищ сланцевого газу. Ви можете бути впевнені, що уряд зробить усе необхідне, аби розробка родовищ розпочалася якомога швидше», —пообіцяв Микола Азаров.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що компанію Chevron було визнано переможцем тендера на укладання угоди про розподіл продукції на Олеській площі (Львівська та Івано-Франківська області). 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»