Область увійшла у третю фазу проекту ЄС/ПРООН. За перші дві, з липня 2008 року, коли розпочали справу, реалізували 124 мікропроекти на суму майже 22,4 мільйона гривень. А це — 57 відновлених дитячих садків і шкіл, 23 медичних пункти, 11 об’єктів доступу до якісної води, 19 об’єктів енергозберігаючого вуличного освітлення. Днями в Дніпропетровській обласній раді підписано партнерську угоду про реалізацію третьої фази проекту, розрахованої на чотири роки. Її загальний бюджет — 23,8 мільйона євро. Як і в попередніх етапах, проект підтримуватиме власні ініціативи місцевих громад, спрямовані на поліпшення умов життя в селах і малих містах. Особлива увага — мікропроектам у сфері децентралізації та впровадження енергоефективних технологій. У пріоритеті й місцеві ініціативи в галузі охорони здоров’я, охорони довкілля, водопостачання, розвитку малого аграрного бізнесу.

«За шість років реалізації проекту Дніпропетровщина проявила себе щонайкраще і є прикладом для решти областей. Жителі краю взяли активну участь у ньому. А отже людям не байдужа доля території, на якій вони живуть, тому спільно займаються її благоустроєм. Жителі проявили ініціативу, визначили найбільш актуальну проблему своєї території, розробили проект її розв’язання і зібрали на це певні кошти. А отримавши додаткові фінансові ресурси, виконали задумане. Обласна рада також готова надавати всебічну підтримку активним та ініціативним жителям області», — запевнив голова Дніпропетровської ОДА Євген Удод. На його думку, саме такий підхід забезпечив їхньому регіону статус лідера в реалізації проекту ЄС/ПРООН нинішнього року.

Завдяки об’єднанню зусиль жителів сіл, місцевої, районної та обласної влади, проекту ЄС/ПРООН, приватних спонсорів, а отже й успішній реалізації мікропроектів поліпшилися умови життя понад 110 тисяч людей.