СЛУЖБА. Для забезпечення пожежної безпеки Луганщини розпочато вертолітне патрулювання території краю. Днями на стовпчиках термометрів в області було більше тридцяти п’яти градусів за Цельсієм. Синоптики вже оголосили в області п’ятий клас пожежної небезпеки: такий статус присвоюють ситуації при сухій, спекотній погоді та сильному вітрі, коли загоряння може виникнути через найменшу іскру та швидко поширитися.

Тож в області створена мобільна оперативна група, до складу якої ввійшли представники управлінь ДСНС, МВС, лісового господарства, екологічної інспекції та облдержадміністрації. Фахівці щодня контролюють виконання правил пожежної безпеки в лісах. Але рятувальники вже переконалися під час рейдів, що місцеві жителі ігнорують заборону на відвідування лісових масивів та розпалювання багать.

З одного боку, вирішено посилити роз’яснювальну роботу з населенням. Та для запобігання лісовим і степовим пожежам рятувальники тепер ще й на борту вертольота ГСЧС здійснюють регулярні польоти над краєм. Адже вертолітники мають багатий досвід гасіння лісових масивів, і в разі потреби пілоти в найкоротші терміни готові приступити до ліквідації загорянь.